Bestuurslid

Mijn naam is Henk Hengst, 66 jaar, getrouwd met Annelies van der Meer en vader en medevader van 4 kinderen. Sinds 1999 wonen wij met heel veel plezier in Dokkum in de mooie gemeente Noardeast-Fryslân.

Ondernemer in hart en nieren. Samen met mijn vrouw drijven wij vier damesmodezaken in Friesland. Ik ben jaren actief betrokken geweest in de ondernemersvereniging en nu ook al jaren bestuurslid van de VVD Noardeast-Fryslân en actief schaduwfractielid. De ontwikkeling van onze gemeente ligt mij na aan het hart. Onze gemeente biedt zoveel mogelijkheden om een nog sterkere gemeente te worden. Niet alléé'n Dokkum maar ook alle mooie dorpen kunnen daar een bijdrage aan leveren.

Ik wil mij graag hiervoor inzetten en een bijdragel leveren aan een goede leefbare gemeente zowel voor wonen, werken, veiligheid en bereikbaarheid. De toegangswegen en fietspaden van en naar onze dorpen moeten niet alleen op peil maar ook vooral veilig blijven. Dat is niet alleen belangrijk voor de bewoners maar ook voor de schoolgaande kinderen en passanten. 

Door de toename van bewoners en passanten in de binnenstad van Dokkum moet parkeren en de verkeerstroom worden aangepast. Parkeren in de binnenstad, vooral de randparkeerplaatsen moeten grondig worden uitgebreid. Géén afsluiting van de binnenstad maar wel een goed verkeerscirculatieplan.Met name in drukke periodes. Ik denk dat ondernemers daar met elkaar een goede oplossing voor kunnen vinden.

Het belangrijkste vind ik dat het goed verblijven moet zijn in onze gemeente....

Voor alle bewoners en bezoekes.