Fractievoorzitter

Mijn naam is Digna Ferwerda-Havenga, 52 jaar, getrouwd en moeder van 2 dochters. Geboren en getogen in Leeuwarden maar sinds 1994 woon ik met heel veel plezier in de gemeente Noardeast-Fryslân. Samen met mijn man hebben wij een bouwbedrijf waarvan ik alle kantoorwerkzaamheden verzorg, hierbij komt mijn opleiding als bouwkundige erg van pas. Wij wonen op een prachtige boerderij in Blije. Naast mijn werk en politieke carrière besteed ik mijn tijd graag aan de paardensport en mag ik graag handwerken. 

Sinds 2008 draai ik mee in de politiek. Eerst in de gemeente Ferwerderadiel, maar sinds de fusie in 2019 in de gemeente Noardeast-Fryslân. De afgelopen 8 jaar mocht ik fractievoorzitter zijn. En nu ben ik trotse lijsttrekker van de VVD.

Ik ben erg wijs met de ploeg mannen die ik om mij heen heb op de lijst voor de komende verkiezingen. Wij hopen met zijn allen op een mooie uitslag voor de VVD en nemen graag opnieuw onze bestuurlijke verantwoordelijkheid. Net zoals de afgelopen periode zouden wij graag weer zitting nemen in het nieuw te vormen college.